Stormschade schutting Verzekering wel of niet vergoed ?

Stormschade Schutting

In Nederland komt het regelmatig voor dat het hard stormt. Daarbij kan er ook veel stormschade ontstaan, onder andere aan uw tuin toebehoren als schutting etc. Schade aan uw eigendommen is erg vervelend, maar wat krijgt u vergoed van uw verzekeraar als u stormschade heeft aan uw schutting?

Storm: Wat te doen?

Indien u schade heeft aan uw eigendommen door een storm is het belangrijk voor de verzekering dat uw direct nadat de storm is gaan liggen, vast legt wat de schade is. Maak foto’s en neem maatregelen om verdere schade te voorkomen.

Neem goed uw polisvoorwaarden door. Deze bepalen doorgaans vanaf welke windsnelheid er sprake is van storm. Vaak wordt er vanaf windkracht 7 pas gesproken over storm en zal andere schade dus niet vergoed worden. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI. Het is dus van belang dat u de datum en het tijdstip waarop de schade is ontstaan, goed noteert voor uw verzekeraar!

Wel of niet verzekerd?

Stormschade aan een schutting wordt normaliter gewoon gedekt onder uw opstalverzekering. Echter, staat de schutting op een erfscheiding, zoals vaak het geval is, dan zal u doorgaans slechts 50% van de schade uitgekeerd krijgen. U bent dan met uw buren beide verantwoordelijk voor deze schutting. Het voordeel is, dat u ook maar de helft van het eigen risico hoeft te betalen.

Daarnaast is er een groot verschil of u een hardhouten schutting heeft of bijvoorbeeld een schutting van naaldhout. Een hardhouten schutting heeft een veel langere levensduur en hier zou over het algemeen gewoon de dagwaarde van worden uitgekeerd. Bij de meeste verzekering zit montage en plaatsing inbegrepen. Bent u zelf handig en gaat u de nieuwe schutting zelf plaatsen? Vaak krijgt u van uw verzekeraar dan een uurloon vergoed. Laat u de schutting door een externe partij plaatsen, vergoed de verzekering in de meeste geval de factuur. Heeft u een schutting van naaldhout, dan is de kans groot dat de verzekeraar na 10-13 jaar 5% van de dagwaarde afschrijft.

Het kan ook zijn dat de verzekeraar u aanbiedt de schade in natura te herstellen. De verzekeraar zal dan een deskundige inschakelen die de schade professioneel gaat herstellen. Dit kan een voordeel zijn, omdat u dan zelf weinig hoeft te regelen.

Aan bovenstaand artikel kunnen geen rechten worden ontleent. Meld schade indien mogelijk altijd zo snel mogelijk bij uw verzekeraar. Per verzekeraar kan het verschillen wat u vergoed krijgt.

Vraagt uw verzekeraar om een offerte voor vervanging van uw schutting, neem dan vrijblijvend contact op met Team Elegant Wood voor een passend voorstel.

 

Snel contact over uw stormschade?    Stormschade in uw tuin?